13 Kasım 2013 Çarşamba

1 Şehir 1 İnsan

Bu kez durağımız İstanbul. Rehberimiz ise stil danışmanı-fotoğraf sanatçısı Esra Başıbüyük.  Esra Başıbüyük; yıllarını moda sektörüne vermiş, Instyle, Marie Claire gibi pek çok dergiye katkıda bulunmuş, ödülllü bir moda editörü. Kariyerine Marie Claire dergisinde fotoğraf editörlüğüyle başlayıp, moda editörlüğüyle pek çok kapak stylingine imza atan,  Cumhuriyet Gazetesi Pazar Eki'nde  röportajları ile "fark yaratmış" bir isim. Aynı zamanda iki klip yönetmenliği de bulunan, şimdilerde ise stil/proje danışmanlığına ağırlık veren Esra Başıbüyük, İstanbul'daki favori adreslerini fashionandgustoblog için paylaştı.


İstanbul'da havalar nasıl*
İstanbul bu sene sanki bize daha töleranslı davranıyor. Kasımın ortasındayız ama sonbaharın en güzel günlerini yaşıyoruz. Hava şu an nefis!

3 kelimeyle İstanbul*
İki kelimeyle anlatsam?
Cennet/Cehennem

İstanbul'da bu ara ne moda*
Gece, gündüz bot! Özellikle Chelsea botlar.

İstanbul'da yapmaktan en çok keyif aldığın şey*
Ruhumu tazeleyebildiğim tek alan doğa! Fırsat buldukça şehrin yeşil yüzünü yaşamayı seviyorum. Ormanlar, parklar, korular benim meskenlerim. Doğanın içinde kendimi çok iyi hissediyorum. Bunun dışında önyargısız şehri yaşamayı ve yeni mekanlar keşfetmeyi severim.

İstanbul'daki favori adreslerin*

49 Çukurcuma / Café / Restoran
Dostlarımla buluşma noktam. Bana göre İstanbul’un en samimi mekanı. Çukurcuma semtinde, zamanın nasıl geçtiğinin farkına varmadan İstanbul’un en hızlı yüzüne şahit olabilirsiniz. Özgün iç mimarisi,leziz pizzaları, ünlü “Desperate House Wine” şarabı veee anlatılmaz-yaşanır lezzeti nutellasimoyu tadmanızı tavsiye ederim.
Turnacıbaşı sokak no:49/A, Beyoğlu
Tel: (0212) 249 0048

Demet-i / Meyhane 
Bir apartman katı düşünün.İçeriye girdiğiniz andan itibaren evinizde gibi hissedeceğiniz sıcaklıkta bir mekan. Ve sizi bekleyen nefis bir balkon manzarası. Lezzetlere gelince, bağımlısı olacağınıza eminim. Havalar güzel olduğunda İstanbul’a karşı balkonda yediğinizin, içtiğinizin keyfi bir başkadır.  
Şimşirci sok. 6/1 Cihangir 
Tel: 0212 244 06 28

Galata House
Karı koca, çok değerli iki mimarın eseridir bu güzel restoran. Eski ingiliz karakolunu, tarihin izlerini koruyarak yenilemişler. İçeri her girişimde masalsı bir his oluşur. Yemekler Gürcü mutfağından. Mantı favorim!  Ambiyansını yaşamaktan çok keyif aldığım bir mekan.Galata kulesi sok. No:15, Galata, Istanbul, Turkey

Tohum Design
Sahip olduğunuzda, kendinizi özel hissedeceğiniz bir marka "Tohum Design".  Verda Alaton, doğanın hediyelerini şekillendirirken onların özgün formlarını korumak için özen gösteriyor. Tasarımcının yalın çizgisiyle yeniden form bulan “biricik” tohumlarım benim için de çok özel.

Atatürk Arboretumu
Fırsat buldukça buradayım. Doğanın dönüşümünü izlemek, fotoğraf çekmek benim için büyük keyif. Arkadaşlarımla gittiğim zamanda uzun zaman geçirdiğim cennetim!



1.Demet-i'nin muhteşem manzarası.
2.Esra Başıbüyük'ün favori mekanı 49 Çukurcuma'nın leziz pizzası ve ünlü "Desperate House Wine" şarabı.
3.Atatürk Arboretumu Esra Başıbüyük'ün İstanbul içindeki kaçış noktalarından.
4. Galata House'ın şömine köşesi.
5. Esra Başıbüyük'ün "biricik" tohumları.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder