1 Haziran 2012 Cuma

Urla Antika Pazarı

Urla'ya uğramayalı epey uzun zaman olmuştu. Ben de tekrar bir Ege havası almak için doğru koyuldum Urla'ya. Beni Urla'ya çeken bir başka nedense Antika pazarı açıkçası.  
Antika sevdalısı olarak Urla Antika pazarında ne var ne yok diye bir gidildi. Teftiş edildi. Görüldü ve fotoğraflandı. İşte bu teftişten kısa kısa notlar:


Başlamadan önce Ege havasını hissetmek, deniz kokusunu içine çekmek isteyenlere! :)


Hüsnü Şenlendirici-Trio Chios Ta Ziliarika Sou Matia by Hazal Tanker








Urla'nın tam kalbinde, Urla çarşısının hemen içinde sanat sokağında kurulu antika pazarı. Pazar; her ayın son pazar günü kuruluyor. Ve içerisinde birbirinden özel ve güzel parçalar var. Gerçekten antika değerinde olan. Pazara hem Ayvalık'tan hem de Alaçatı'dan antikacılar geliyor ve ürünlerini sergiliyorlar. 












Pazarda bulabilecekleriniz: Zenit fotoğraf makineleri, Vintage gözlükler, ev eşyaları ve eski fotoğraflar...





Pazarda sadece antika eşyalar da satılmıyor. Urlalı ressamların-sanatçıların yeni eserlerini de görebilirsiniz eski eşyalar içerisinde gezinirken. Hatta Urla'ya özel yapılan küçük tablolar da mevcut. İşte aşağıda bir örneği.


Pazardan küçük çaplı bir ganimetle de dönüldü tabi. Ama bu kez kendim için değil. Babalar gününe özel babam için. Vintage John Lennon model güneş gözlüğü hediyesi .


Dipnot: Benden size bir öneri. Mutlaka Urla'ının ara sokaklarını keşfe çıkın.Çok güzel fotoğraflık sokaklar var. Benden söylemesi. 





1 yorum:

  1. Blogunuz bizim için çok yararlı bilgiler içeriyor packard bell servisi paylaşımlarınızın devamında başarılar diler.

    YanıtlaSil