15 Şubat 2013 Cuma

Paris Günlüğü: Paris Bit Pazarları

Paris Günlüğünden herkese merhaba. Paris Günlüğünde  Paris'in alternatif mekanlarını, alternatif rotalarını sunacağım sizlere. Bir bit pazarı tutkunu olan bendeniz, ilk olarak bit pazarları ile başlamak istedim Paris'i anlatmaya. Aslında Paris'in tarihini, kültürünü de en iyi yansıtan yerlerden biriyle başlıyoruz Paris Günlüğüne. İlk durağımız Paris'in güneyindeki Porte de Vanves Bit Pazarı.










Porte de Vanves Bit pazarı, Paris'in merkezinin güneyinde Porte de Vanves metro istasyonuna 5 dakikalık yürüme mesafesinde, ulaşımı kolay bir bit pazarı. Porte de Vanves Bit pazarı her cumartesi, pazar ve pazartesi kuruluyor. Haftanın üç günü hizmet veren pazarda yok yok. Mobilyadan oyuncaklara kıyafetlerden kitaplara her çeşit ürünü bulabiliyorsunuz. Benim radarım ise rozetler için açıktı. Pazardaki her rafı, her standı gezdim, dolaştım. Açmadığım kutu, dokunmadığım ürün kalmadı nerdeyse.





Fransızlar epey ilgili, meraklı antikalara. Haliyle tabi. Tarihlerine sahip çıkan, tarihi binaları yıkıp yerine 9 katlı apartman diken kafada olan insanlardan değiller çünkü. İnsanlar akın akın geliyor bu pazara. Porte de Vanves pazarında satıcılar, arabalarını pazara yanaştırıp arabalarının arka bagajlarında ürünlerini sunuyorlar. Pazarda o kadar çok  antika ürün bulunuyor ki biz gez gez bitiremedik. Pazar gittikçe uzayan, ucu bucağı olmayan bir pazar. Birçok kola ayrılıyor. 





Pazarda en sık rastlayacağınız ürünler Fransızların 1700'lerden kalma okuma gözlükleri, kulaklı güneş gözlükleri ve oyuncak mutfak eşyaları-oyuncaklar.Pazara gitmeden önce neler almak istediğinizi önceden planlarsanız daha iyi olur. Lakin ne kadar plan da yaparsanız yapın o pazara bir girdiniz mi hangi standa bakacağınızı bilemiyorsunuz.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder