16 Ekim 2013 Çarşamba

Club to Catwalk

Sonunda Londra'ya kavuştum. 1 hafta aradan sonra yine karşınızdayım. Hem de dopdolu içerikler ve haberlerle. Açılışı büyük bir moda sergisi ile yapacağım. Londra'dan ilk izlenim Victoria and Albert Museum'daki 80'lerin modasına ayna tutan Club to Catwalk sergisi.


Sergi 80'ler modasının bir retrospektifi niteliğinde. Sergi, 80'ler Londrasında clublar ile modanın beraberliğinden doğan moda anlayışını gözler önüne seriyor.



Blitz 80'lerin Londrasında gece hayatının simge klüplerinden biri. Blitz dışında Taboo Club, Billy's ve Club For Heroes ise diğer ünlü klüpler.



80'lerde John Galliano gibi henüz St. Martins'te okul yıllarında ya da Vivienne Westwood gibi kendi markalarını kurmuş Londralı tasarımcıların tasarımlarına yer verilen sergide, ayrıca tasarımlar o dönemin gece hayatını anlatan videolar ve defilelerden görüntüler eşliğinde sunuluyor. Bunların dışında sergi boyunca ise size 80'li yılların şarkıları eşlik ediyor. A-ha'dan Take on Me ve  Cyndi Lauper'den Girls Just Want to Have Fun kulaklara çalınanlardandı mesela. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder