12 Şubat 2014 Çarşamba

Walk Walk Fashion Baby!

Runway-Defile müzikleri ayrı bir mecra.  Markalar defile stylinginin bütününde bulunan müzik konusuna çok önem veriyorlar.Sadece runway müzikleri için işbirlikleri yapılan özel djler-sanatçılar var. Ki insanları en çabuk etkileyen şeylerden biri de müzik.
Podyumlarda duyduğum müzikler de beni o kadar çok etkiliyor ki... Hele koleksiyonların ruhuyla bütünleşince. Tam anlamıyla bomba etkisi! 
Ben de dedim ki podyumlardan yükselen sese kulak vereyim. İlk postda da Londra'da başlayıp Paris'te noktalanan erkek moda haftalarındaki podyumlardan yükselen seslere kulak verdim-markalar koleksiyonlarında hangi şarkıyı kullanmış araştırdım-yazdım. 

PARIS
Hermes 2014-2015 Sonbahar-Kış
Müzik: Darkside-Golden Arrow



Dark Side'ın hayli "cool" hayli "spiritüel" parçası Golden Arrow ile siyah rengin ve asi tavrın başrolde olduğu Hermes 2014 Sonbahar-Kış koleksiyonundaki parçalar mükemmel bir uyum içindeydi.




Louis Vuitton 2014-2015 Sonbahar-Kış
Müzik: M.F.S.B. And The Salsoul Orchestra - Love Break Is The Message (AfromanDisco Mix) DISCO/MIX


Jazz, soul, disco tınılarının harmanlandığı Salsoul Orchestra'nın Afroman Disco Mix editli Love Break Is The Message parçasıyla koleksiyona ayrıca şık ve elegan bir hava katmış.

Valentino 2014-15 Sonbahar-Kış 
Müzik: Ryuichi Sakamoto-Before Long 
 Twin Shadow-With or Without You
NYC:73-78 philip Glass&Beck Mix
The Sheltering Sky Theme Ryuichi Sakamoto
Kapanış Twin Shadow-With or Without You

Valentino, defilenin mekan seçiminden koleksiyonun ruhuna mükemmel seçimler yapan nadir modaevlerinden. Bu defile müziğinde de böyle. Müzik, koleksiyonun ruhuyla o kadar çok bütünleşmişti ki... Defilede modellere eşlik eden müziklerden ikisi Ryuichi Sakamoto'ya aitti. Sakamoto'nun Before Long parçasıyla açılış yapılan defilede duyulan diğer parçalar ise Twin Shadow'dan Without You, Philip Galss'ın Beck editli parçası 73-78 ve yine Ryuichi Sakamoto'dan The Sheltering Sky Theme.



MILAN
MSMG 2014-15 Sonbahar Kış
Müzik:Vampire Weekend-Ya Hey 
Vampire Weekend-Don't Lie 
Hugues Le Bars-Communicare 

Tüm defileler içerisinde favori runway müziğim MSMG'nin runway müziğiydi. Koleksiyonun genç ve asi duruşuna Vampire Weekend iyi seçim. Aradaki geçişlere ise diyecek yok. Tek kelimeyle mükemmel!
Keyifle dinleyiniz-izleyiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder