8 Ocak 2013 Salı

GUSTO: Karakedi Sanat

Karakedi bildiğimiz sanat atölyelerinden oldukça farklı. Eskişehir'de farklı bir dünya. İşini aşkla yapan iki insan ve onların aşklarından doğan kuklalar. Sanki her biri birazdan canlanacakmış gibi bakıyorlar gözlerimin içine. Sanki birazdan biri dile gelip de konuşacakmış gibi. O kadar gerçekler...



 Karakedi Sanat;  Şafak&Adem Dağlar çiftinin, kukla sanatı ve çocuk tiyatrosunun ülkemizde yaygınlaşması, gelişmesi ve öğretilmesi amacıyla 2009'da hayata geçirdikleri bir proje. Günlerinin büyük bir bölümü  bu atölyede geçiyor Şafak&Adem Dağlar'ın. Kara Kedi Sanat, onların ikinci evleri de diyebiliriz. 







O kadar renkli ve büyülü bir dünya yaratmışlar ki... Her şey el emeği,göz nuru. İşe ilk olarak, eskiciden aşağıda gördüğünüz koltukları satın almakla başlamışlar,  çalışma masası da keza öyle. Kendileri renkli boyalarla boyayarak yenilemişler. Atölyeyi ince detayına kadar, her yerini kendi sanat aşklarıyla boyamışlar, güzelleştirmişler. 



 



Şafak&Adem Dağlar, çok güzel işler çıkartıyorlar. Bunlardan biri de Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nın Küçük Karabalık oyunu için hazırladıkları kuklalar. Kuklalar görülmeye değer doğrusu.Oyunu izlemek ve kukları görmek için en yakın oyun tarihi ise 10 ve 11 Ocak.







Atölyelerine de sık sık ziyaretlerinizi bekliyorlar. Şafak&Adem Dağlar burayı bir salt atölyedense, bir buluşma mekanı, bir tiyatro oyununu izleyip tartışabileceğiniz, sanatın konuşulduğu bir yer yapmak için uğraşıyorlar. Yani her şeyiyle yaşayan bir mekan yaratmaya çalışıyorlar. Bununla birlikte "kukla öğrenilsin, kukla sanatı gelişsin" istiyorlar.




Haftasonu bir kahvaltı sonrası uğramak isterseniz işte size Kara Kedi Sanat'ın adresi: İstiklal Mah. Yalaman Sok.No:23 Adalar-Eskişehir
Ayrıca Karakedi Sanat'ın geçmişte yaptığı kuklaları ve oyunları merak ettiyseniz www.karakedisanat.com adresini de ziyaret edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder