10 Ocak 2013 Perşembe

Men's Fashion Weeks Diary: London

Beyler için moda zamanı! Biz beylerin merakla beklediği erkek  moda haftaları nihayet başladı. İlk moda haftası Londra. 7 Ocak'ta yani geçtiğimiz pazartesi başlayıp dün sona eren Londra Men Fashion Week'in ardından geriye kalanlarla karşınızdayım. Londra Men Fashion Week'ten kısa notlar, favorilerim ve defileler için buyrunuz. 

RICHARD JAMES

Richard James, 2013 Sonbahar-Kış koleksiyonu için "Park Life" konseptinden esinlenerek bir koleksiyon oluşturmuş. Defilede de bu hava hakimdi. Bir sonbahar günü şık takımları, şık ceketleri ile Hyde Park'ta gezinen asil beyler ve onların elegan stilleri. Tam anlamıyla koleksiyonun ruhunu ve temasını böyle tanımlayabiliriz.

Renk skalası:  Erik, yosun, turkuaz renkleri, deve tüyü rengi ve gök mavisi.
Öne çıkan parçalar: Kruvaze kesim tüvit ceketler,paltolar. İngilizlerin asilliğine vurgu yapan klasik ayakkabılar, Bobble şapkalar ve kadife pantolon kombinleri. 
Koleksiyonu anlatan anahtar kelimeler: Rafine şıklık



fashionandgusto'nun favorileri










HACKETT

Hackett, Sonbahar-Kış 2013 koleksiyonu ile İngiliz stilini sergiliyor. İngiliz stilini birebir yansıtan koleksiyonun defilesi ise izleyenleri adeta 1950'lerin Londrasına götürüyor .

Renk skalası: Toprak tonları, gri ve tonları.
 Öne çıkan parçalar:Üç parçalı takım elbise, Kadife pantolonlar, Ekose desenli ceket ve pantolonlar, geleneksel kumaştan takım elbiseler 
Koleksiyonu anlatan anahtar kelimeler: İnce işçilik, güzel terzilik.



fashionandgusto'nun favorileri








OLIVER SPENCER

 20. yüzyıl Alman sanat kuramcısı Joseph Beuys'den esinlenilerek hazırlanan , Oliver Spencer 2013 Sonbahar Kış koleksiyonu, bir yandan da,  1960 Fluxus hareketinden esintiler taşıyor. Anlayacağınız çok sosyolojik bir koleksiyon.  





Renk skalası: Bordo-gri tonları ve sonbahar renkleri.
Öne çıkan parçalar: Keskin mimari çizgilerden esinlenen blazerler, keçeden ceketler ve koyu bordo ceketler-pantolonlar.
Koleksiyonu anlatan anahtar kelimeler: Sofistike şıklık.

fashionandgusto'nun favorileri







TOPMAN DESIGN
Topman Design Sonbahar-Kış 2013 koleksiyonun anahtar öğesi kürktü. Dağcılardan esinlenerek hazırlanan tasarımlar , bu esin kaynağının modern bir yorumuydu.  Topman'in 2013 Sonbahar-Kış koleksiyonu Londra Erkek Moda haftası içerisindeki en avangard ve dikkat çekici koleksiyonlardan biriydi. 

Renk skalası: Lacivert,baharatlı portakal,krem,beyaz, parlak kırmızılar ve sarılar.
Öne çıkan parçalar: Oversized parkalar-ceketler,Kürk detaylı kabanlar,örgü kazaklar, Metalik deri sırt çantaları ve botlar.
Koleksiyonu anlatan anahtar kelimeler: Centilmen Kaşif


fashionandgusto'nun favorileri






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder