7 Ocak 2013 Pazartesi

RADAR: Eflatun Kitap&Kahve

Size bugünkü postda  yeni keşfimden bahsedeceğim. Radarıma takılan bir mekandan. Geçtiğimiz Cumartesi günü, Eskişehir'de eşi benzeriolmayan bir mekanla tanıştım. Eflatun Kitap&Kahve'yle. Daha merdivenlerinden çıkarken atmosferiyle sizi etkileyen nadir mekanlardan Eflatun. Bir de sıcak poğaça ve kek kokusuyla tabi.:)
Eflatun bildiğimiz o dekorasyonu şaşaalı, içi boş mekanlardan değil. Dekorasyonuyla da, atmosferiyle sizi alıp götürüyor. Mekan adeta yaşıyor. Ya da tam anlamıyla anlatmak gerekirse "bir ev" sıcaklığında.



Yukarıda gördüğünüz kitaplık 1800'li yıllara ait bir antika. Aslında İngilizlerin tabaklık olarak kullandıkları bu antika parça Eflatun'da kitaplık olarak değerlendirilmiş. 






İçerisi antikalarla dolu. Ve bir sürü kitapla. Hele plak odası. Orası ayrı bir şahane. Plak dolabından İstediğiniz plağı seçip dinleyebiliyorsunuz ayrıca. Böyle bir güzelliği de var buranın.





Eflatun'da ise jazz çalıyor. Bir yandan poğaça, kek kokuları çalıyor burnunuza. Peşi sıra ise çay kokusu geliyor.
Koltuklara gömülüp sevdiğiniz kitabı okuma keyfi de cabası!






Buradan küçük objeler satın alıp mutlu anılarla ayrılabilirsiniz. Mesela nostaljik bardak altlıkları, kokulu keseler ve kitap ayraçları bunlardan birkaçı.

Nerdedir bu Eflatun diyenler için işte adres: İstiklal Mah. Yalaman Sok. No:23 Adalar-Eskişehir

Yarın Eflatun'un alt komşusu Karakedi Sanat ile tanıştıracağım sizi. Beklemede kalın!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder