14 Haziran 2013 Cuma

%100 Ekolojik Pazar Seferihisar'da

Seferihisar bir İzmirli olarak kaçış noktalarımdan biridir. Özellikle de Sığacık'ta deniz kenarında kale manzaralı, balıkçı tekneleri içinde balık keyfi tek vazgeçilmezim. Bu vazgeçilmezlerim arasına ise cumartesileri bir ritüel daha eklenecek gibi. Ben de bu haberi duyunca hemen sizinle paylaşmak istedim. Bildiğiniz üzere Seferihisar Sitta-Slow yani en Türkiye'nin ilk sakin şehri ünvanına sahip. Bu sakin ilçeye ise yeni bir pazar açılıyor. Hem de %100 ekolojik pazar. 


Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği’nin
 yürüttüğü ve Türkiye’de hızla yayılan %100 Ekolojik Pazarlara bir halka da, Sakin Şehir Seferihisar’da ekleniyor. 15 Haziran’da açılacak ve her cumartesi kurulacak olan Seferihisar %100 Ekolojik Pazarı iddialı geliyor: Türkiye’nin en çevreci, en sosyal-kültürel, en yerel-yerli ve en ucuz organik pazarı olacak.15 Haziran’da başlayacak Seferihisar %100 Ekolojik Pazarda ithal ürünlere yer verilmeyecek ve “yerellik en temel kriterlerden biri” olacak.


Eğer bu Cumartesi yolunuz düşerse ekolojik pazara uğrayın derim. Hem pazar alışverişinden sonra da, kendinize güzel bir balık ısmarlayın ve tatilin tadını çıkarın. Lakin sıcaklardan bunalırsanız Teos'un buz gibi denizine kendinizi atabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder