10 Haziran 2013 Pazartesi

Yeşil Moda Rehberi

"Moda hiç bu kadar yeşil ve organik olmamıştı"  

Gezi eylemleri bir kez daha doğanının-yeşilin önemini hatırlattı. Bu ekolojik ve doğal eylem de ister istemez modaya yansıdı. Gözler moda dünyasındaki yeşil hareketlere çevrildi. fashionandgustoblog da markaların "yeşil dostu" ürünlerini ve politikalarını sizler için araştırdı. Modada "bilinçlenme" amacıyla güzel bilgiler topladı.

Moda dünyasında doğa dostu marka olarak yaptığı projeler ve işbirlikleri ile her zaman adından söz ettiren H&M, doğa dostu koleksiyonu H&M Conscious 2013 için Fransız aktris ve şarkıcı Vanessa Paradis ile bir kampanya çekimine imza atarak yeşile olan desteğini gösterdi. H&M 'in 2020 hedefleri arasında pamuğun tamamını geri dönüştürülen materyallerden elde etmek ve zehirli kimyasal kullanımını sıfıra indirmek  var. 2020 yılı hedefleri arasında zehirli kimyasal kullanımını sıfıra indirmeyi planlayan bir başka moda devi ise Zara.




Türk markalarından Roman ise, Organic by Roman adı altında özel bir koleksiyonla yeşili koruyan bir diğer marka. Organic by Roman koleksiyonu; doğayı kendi için kullanmak yerine, doğayla birlikte uyumlu yaşama bilincini tasarımlarına yansıtıyor. Koleksiyon sadece bambu ve organik pamuğun tercih edildiği sertifikalı kumaşlardan oluşuyor.




Ünlü tasarımcı Stella McCartney de sürdürülebilir-çevreci modanın öncülerinden. Moda severleri her koleksiyonuyla yeşili korumaya davet eden Stella McCartney, çevreye zarar vermeden, doğada çözünebilen maddeden hazırlanan ayakkabı koleksiyonu ile yine bu öncülüğünü koruyor. 


Bu arada size küçük bir hatırlatma. İkinci el kıyafet kullanımı da çevreyi ve yeşili korumanın bir başka yolu. Üstelik vintage her dönemin modası. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder