8 Şubat 2014 Cumartesi

1 Şehir 1 İnsan: Antwerp

Benim de çokça merak ettiğim, ismi sürekli modayla anılan Antwerp de sıra. Antwerp'i bize gezdirecek rehberimiz ise Büşra Ulu. Büşra, Erasmus programıyla gittiği Antwerp'de keşif turlarına çıkıyor, orjinal mekanları fashionandgustoblog takipçileriyle paylaşıyor. Bir vintage tutkunu/nostalji sever olan Büşra, Antwerp'den  vintage dükkanlarını da tavsiye etmeyi unutmuyor. Vintage tutkunlarına duyurulur!
Büşra'nın favorileriyle Belçika'nın hip şehri "Antwerp" karşınızda.


Antwerp'de havalar nasıl*
Şu sıralar bir gün sonbaharın hafif serinliği, bir günse kışın dondurucu soğuğunu hissettirecek kadar dengesiz. Yağmuru meşhur bir şehir olduğu için gün içerisinde yağmura yakalanma olasılığınız ise epey fazla.

3 Kelimeyle Antwerp*
Moda,Rubens ve Elmas.
(Antwerp; modanın,elmasın ve elmas ticaretinin ayrıca ressam Rubens’in şehri olduğu için bu muhteşem üçlü Antwerp’i anlatmaya yetecek kadar önemli)

Antwerp'de yapmaktan keyif aldığın 3 şey*
*En meşhur caddesi olan Meir’ın başından sonuna dolaşmak. Öyle seviyorum ki... Nereye gidecek olursam olayım, yolumu hep oradan geçecek şekilde planlıyorum.

*Avrupa'nın en büyük 4.limanına sahip olarak gösterilen Antwerp'te Schelde nehrine karşı oturup nehirle gökyüzünü bütünleştiren griliği izlemek.

*Antwerp; bir şehir için azımsanmayacak sayıda müze ve doğal parklara sahip bir şehir. Boş zamanlarımda müze ve doğal parkları keşfedip, fotoğraflamak kendimi en iyi hissettiren etkinliklerden birisi.

Antwerp'de favori adreslerin*

Cafe de Proff
Hemen hemen tüm etkinliklere ev sahipliği yapan atmosferi hoş, kendi küçücük ve daima kalabalık kafe-bar. Dans etmek için ideal adreslerden biri.

Belgaufra
Antwerp'te Waffle için favori adresim. Meir'da yer alan bu adresten Waffle’ınızı alıp bir taraftan mağaza vitrinlerine göz atabilirsiniz.

Frituur n1
Flamanların patates kızartmasına verdikleri isim “Frituur” Nerdeyse her köşede Frituur satan bir dükkan ya da araba görmeniz mümkün. Benim favorim ise Frituur n1.Gerçekten bu konuda bir numara olduklarını düşünüyorum.

 Think Twice
En sevdiğim ve her gittiğimde saatlerce dolaştığım vintage mağazası. Aynı zamanda birkaç şubesi daha var.Dizaynı harikulade. Müdavimleri ise oldukça fazla.

Fish and Chips
Başarılı bir sanat galerisi. İçerisinde 2.el eşyalar bulunuyor. Pasajı andıran bir görüntüye sahip. Kıyafetlerden dekor,aksesuar eşyalarına kadar her şeyi bulabileceğiniz bir mağaza.

Kloosterstraat
Eğer ilginizi antikacılar, ikinci el mobilyalar ve ev eşyaları çekiyorsa en uygun adres. Cadde boyunca antikacı ve ikinci el mobilya eşyaları satan dükkanlar var. Bana ilk bakışta Çukurcumayı hatırlatmıştı. Çok uygun fiyata antika eşyalar bulabileceğiniz bir cadde.

St-Andries
ModeNatie binası ve barındırdığı MOMU(moda müzesi)burada yer alıyor. Çok uygun fiyata, sürekli konseptini değiştiren müzeyi gezmeniz mümkün.

Akoote
En sevdiğim tasarım dükkanlarından biri. İçinde ilginç ev eşyaları ve hediyelik eşyalar var.

Kop Stratje
Grafitilerle dolu eğlenceli,Antwerp’in renkli adreslerinden biri.

Antwerp'den önerebileceğin bir müzik grubu ya da sanatçı  var mı*
Clouseau,isimli bir grup. Canlı dinleme şansım olmasa da sevdiğim bir grup. Şarkıları Belçika’nın bu bölgesinde konuşulan “Flemenkçe” dilinde. -Afscheid Van Een Vriend- isimli şarkıları favorim. Her ne kadar ne anlatmak istediklerini tam olarak anlamasanız da biraz translate biraz da şarkının hüzünlü tınısından veda şarkısı olduğunu anlayabiliyorsunuz.
www.youtube.com/watch?v=LJMWyXxyX_g

 Antwerp’i neden tavsiye edersin*
 Eğer yolunuz Belçika’ya düşecekse Antwerp’i hiç düşünmeden rotanıza eklemelisiniz. Şayet modayı,sanatı,çikolatayı,birayı seviyorsanız burada keşfedebileceğiniz ve güzel vakit geçirebileceğiniz çok fazla alternatifiniz var. Şehrin mimari dokusuna tren istasyonundan itibaren hayran kalmaya başlayacaksınız.



Büşra'nın Antwerp'ı.

1 yorum: