17 Ekim 2012 Çarşamba

İstanbul Fashion Week Günlüğü: Fashion Shows

Kaldığımız yerden defilelerle devam ediyoruz. Bu kez bana defilelerde eşlik eden isim ise yaptığı çekimleri/işleri çok beğendiğim fotoğrafçı Emre Ermin. Onun gözünden İstanbul Fashion Week'i fotoğraflarla seyretmeye doyamayacaksınız! 
İlk defilemiz Özgür Masur Defilesi. Saat 17:00'da başlayan defile alanı tıklım tıklımdı. Özgür Masur defileleri için bir klasik haline gelmiş durumlar bunlar. Kapıda uzun kuyruklar, defile alanı içerisindeki kalabalıklar... Her konuk biliyor ki her Özgür Masur defilesi ayrı heyecan. Bu yüzdendir ki bence Türkiye'nin başarılı tasarımcılarından. 


Soul by Özgür Masur S/S 2013
Özgür Masur bu kez pret e porter markası Soul by Özgür Masur ile İstanbul Fashion Week'deydi. "Daha düşük bütçeyle tasarıma ulaşma" anlayışında ilerlemeye karar veren Özgür Masur böylelikle müşteri kitlesini de genişletmiş oldu. Defile zamanını 5 dakika geçerken spotlar bir bir, yavaş yavaş sönmeye başladı ve her zamanki gibi defile Özgür Masur defilelerinin olmaza olmazı video-art projeyle başladı  Bu kısa film tadındaki videoda ise duru ve masum güzelliği ile yağmur ormanları içerisinde gezinen beyaz bir kuğu vardı. O kuğu Bade İşcil'di. Bembeyaz, upuzun, uçuşan elbisesi ile arzı endam ediyordu. 



Defileyi "fetiş" soslu kırmızı deri elbisesi ile Özge Ulusoy açtı.  


Defileyi front rowdan izleyenler arasında Engin Altan Düzyatan, Özge Özpirinçci, Ece Sükan, Gamze Özçelik, Deniz Çakır, Merve Boluğur, Gül Gölge Saygı, Vogue Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Seda Domaniç ve Vogue editörleri vardı.  
Defilenin ana teması Denge idi. Koleksiyon tam anlamıyla Özgür Masur kadınını yansıtıyordu. 
Koleksiyonda detay ön plandaydı. Etnik öğeler çağrıştıran desenler başroldeydi. Gold boyunluklarla tamamlanan uçuş uçuş renkli elbiseler bizi yine renkli bir ilkbahar-yazın beklediğini müjdeledi. Öne çıkan renkler ise yeşil, sarı ve kırmızıydı.








Tuvanam S/S 2013
Özgür Masur defilesinin ardından 18:30'da Tuvana Büyükçınar'ın Tuvanam markasının defilesi vardı. Tuvana Büyükçınar markası ile kendine has eğlenceli,figüratif ve zıtlıkların uyumunu yakaladığı tarzını bir kez daha konuşturdu. Art deco akımından ilham alan koleksiyonda, zengin renk paleti, parlak taşlarla bezeli elbiseler dikkat çekenlerdendi.Tuvana Büyükçınar'ın defilesini front rowdan izleyenler arasında Ebru Akel, Esin Övet, Fahriye Evcen gibi celebrityler vardı.




 Çağla Şikel podyumun tozunu attırdı."Podyumda işte böyle yürünür" dedirtti.








adL+Cengiz Abazoğlu
Saatler 20:00'ı gösterdiğinde ise podyumda adL+Cengiz Abazoğlu markası vardı. Deniz kızları İstanbul Fashion Week'in podyumundaydılar. 




Tasarımda ve koreografide sınırlar zorlanmıştı. "Deep Dream" adlı 79 parçalık koleksiyon okyanus ve doğa renklerinden ilhamını almıştı. Defilede Çağla Şikel, Özge Ulusoy, Didem Soydan, Merve Büyüksaraç gibi modeller yer aldı. Her defilede olduğu gibi Caroline nam-ı diğer Wilma Elles de podyumdaydı.






Zeynep Tosun S/S 2013
Akşam 21:30da ise heyecanla ve merakla beklediğim Zeynep Tosun defilesi vardı. "The Hen-Dişi Kuş" adını taşıyan 2013 İlkbahar-Yaz koleksiyonu; ilhamını İran efsanesinde adı geçen, dünyanın yıkılışına 3 kez tanıklık etmiş Anka kuşundan alıyordu.  



 Zeynep Tosun; Anka kuşunun feminen ve cesur görünümünü, sport ve couture parçalar ile koleksiyonunda yeniden canlandırdı. Cüretkar formların yarattığı fetiş havası, pliseli dar elbiselerde ve düşük bel dar paça pantolonlarda kendini gösteriyordu.Kadınsı görünümün ortaya çıktığı koleksiyonda; yakalarında metal diken detayları ile birleştirilerek tasarlanan hakim yaka gömlekler, elbiseler ve Anka kuşunu temsilen pelerinler yer alıyordu. Metal kasketler koleskiyona renk katarken bu detaylara sivri burun stilettolar ve gümüş rengi çantalar eşlik ediyordu. 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder