18 Temmuz 2013 Perşembe

Yaz Tatili Kitabı

Merve Akıncı tam bir kitap kurdu. Aynı zamanda çok iyi bir yazar. Hürriyet Gazetesinin Eskişehir ekindeki köşesinde yazılar ve röportajlarla başladığı yazarlık hayatına, şimdilerde Koza Düşünce Dergisi'nin Edebi Düşünce bölümünün editörü-yazarı olarak devam ediyor. Ayrıca bu aydan itibaren de Yalnızlar Mektebi Kültür Sanat Dergisi'nde yazıları yayınlanmaya başladı. Bir de kişisel blogu var Merve'nin, takip etmek isterseniz.doksanmodelbibliyoman.blogspot.com  Kitaplar dünyasında kaybolmayı seven, edebiyat dünyasının genç yeteneği Merve'den alıyoruz ilk yaz tatili kitabı önerisini.   




Hadi bize "Vergilius'un Ölümü "kitabını okumamız için bir neden söyle*

 Kışın işinden, okulundan, sorumluluklarından vakit ayıramayanlar için yaz tatilinde daha rahat ve keyifle okunacak bir kitap.

En sevdiğin kitap okuma mekanın*

Eskişehir'de penceremin önündeki pufum. Ayvalık'ta ise denizi görebileceğim ve çayımı yudumlayabileceğim her yer. 

Bu kitaptan sonra hangi kitabı okumayı planlıyosun*

Sait Faik'in öykülerini okumayı düşünüyorum.

Daha çok hangi tarz okumayı seviyosun*
Belli bir tarza yönelmiyorum okumalarımda ama popüler kültüre ya da kitsch dediğimiz klişe ve basit anlatılara vakit ayırmayı doğru bulmuyorum kendi adıma. Dünya edebiyatı ve Türk edebiyatının temel anlatılarını, klasikleri ve belli bir yenilik getirmiş eserlerini okumayı tercih ediyorum.

Favori 3 yaz kitabın*
Sait Faik - Birtakım İnsanlar 
 Richard Bach Martı   
 Murathan Mungan - Yaz Geçer
(Yaza ve en çok da yazın bitişine yakıştırdığım kitaptır)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder