23 Ocak 2014 Perşembe

1 Şehir 1 İnsan: Berlin

Avrupa'da dolaşmaya devam. Bu kez istikamet Almanya'nın başkenti-Avrupa'nın yeni hip adresi Berlin. Rehberimiz ise Instagram'da fotoğraflarının/blogunda ve Çok Gezenler Kulübü'nde yazılarının sıkı takipçisi olduğum, blogger Hazal Yılmaz nam-ı diğer @anlamaramaHazal Yılmaz'ın önerileri sayesinde Londra'da o kadar çok orjinal mekan ile tanıştım ki! Özellikle de Brick Lane'de. Ne kadar teşekkür etsem az. Yazımı teşekkürlerimi sunarak sonlandırırken daha fazla sözü uzatmadan sizi Hazal Yılmaz'ın Berlin'i ile başbaşa bırakıyorum.


 3 kelimeyle Berlin*
Kozmopolit, Yaratıcı, Uykusuz

Berlin'de yapmaktan en çok keyif aldığın 3 şey*
Berlin pazar günleri de yaşar. Bu yüzden çok seviyorum. Sabah Mauer Park’taki bit pazarına gidip kitap, Cd, kıyafet, sanat baktıktan sonra Anne Blume kahvesinde kahvaltımı ederim. Öğleden sonra istikamet kışın bit pazarları düzenlenen, yazın suni bir parti kumsalına dönülen Badeschiff.  

Otel/ tasarım ofisi /dükkan /yaşam alanı. Berlin'deki Michel Berger Hotel 2014'te trend olacak çok kapsamlı üretim merkezleri kategorisinde türünün ilk örneklerinden biri. Sen odanı ayırt, biz cokgezenlerkulubu.com'da Berlin rehberini yaptık. www.michelbergerhotel.com 

Avrupa’nın en yeni adetlerinden biri “burası mı, yan taraf mı, nereden gireceğiz şimdi?” diye panik içinde aranan barlar. 
Maksat: Bilen gelsin, yoldan geçen içeri dalıp kalabalık yaratmasın, kısaca turisti az, müdavimi bol olsun. Bunun için Berlin’in en eskilerinden Green Door’la tanıştırmak istedim seni. Pencereler kadife örtülerle sıkı sıkıya kapanmış olduğundan kapıyı tıklamak, zili çalmak ve beklemek şart. Berlin’e geldiğinde burada sık sık takılan David Bowie’yle henüz karşılaşamadım ama ne yapalım.

Berlin'deki favori adreslerin*
Dünyanın tüm dergilerini bulabileceğin, benim mabedim Do You Read Me? 
www.doyoureadme.de 

Eski bir gardan dönüştürülen modern sanatın merkezi Hamburger Bahnhof

Çok iyi kahve içmek için Ralf The Barn (Auguststr. 58)

Sosis-patates salatası kombosunu devasa bir piknik ortamında tüketmek istersen Prater Garten

Tüm yaratıcı işler birarada konseptine uygun bir mekan daha: Agora Collective. Kahve, serbest meslek erkanları için çalışma alanı, sanatçı stüdyosu, geçici sinema, yoga ve pilates sevenler için spor salonu, 16 Euro verip şefin elinden çıkma romantik yemekler yiyebileceğin restoran, mobilya tasarımcılarının buluşma noktası ve dahası…

Berlin'den önereceğin bir müzik grubu ya da sanatçı var mı*
Önereceğim Neukölln’deki Ä’ya gitmek. Berlin’in tüm parlayan yıldızlarını, iyi müzik yapan ve dinleyen insanlarını burada göreceksin. 

Berlin'i neden tavsiye edersin*
Berlin çocukların ve köpeklerin parklarda dolaştığı, kendini durmadan yenileyen, pek çok ülkeden insanın buluştuğu, yaratıcı enerjisi çok yüksek bir şehir. Toplu taşıma aracının bisiklet, hayatın da pek çok Avrupa şehrine göre ucuz olduğunu düşünecek olursak, bence iyi yaşamak için hemen kalkıp gitmelik bir şehir. Tatile de değil sadece, okula, yaşamaya, ilhamlanmaya.



1 Berlin'de sevdiklerim no:3759. Başınız yukarıda tramvaydan kaçmaya çalışırken karşınıza ne çıkacağını asla bilemiyorsunuz. 

2 Dünyanın en güzel Bloody Marrysini ve ev yapımı guacamole'li nachoları yapan White Trash'in açılmasını beklerken yanındaki bir avluya dalıyoruz. Bir kez daha. Sanat, antika, hayat kapılar ardında.

3 Duvarda İkinci Dünya Savaşı'ndan kalmış kurşunlar görünüyor, üst katlarda terk edilmiş binaların girişlerindeyse kahveler açılıyor. İnternet bedava, latte güzel. Möbel kahvenin adı değil Almanca mobilya demek.

4 Kastanienallee olarak bilinen doğunun barlar sokağındayız. Preter Garden'da sosis - patates salatası- buğday birası. 

5 Önce Klaus gelip de Marilyn'i çiziyor, yanında Day Dream Nation yer açıyor. Ama eser elinde sprey boyasıyla dolaşan bir graffitici işe el atınca kendini tamamlıyor. Güzelsin be. Evimin duvarı olsana.

6 Das Edelweiss, yazın güneşin altında yanmak isteyenlerin, kışın kokteylini alıp kitaplarıyla başbaşa kalmak isteyenlerin, yaz ortasında kış görünce şaşkınlıkla sokakta kalanların yeri.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder