5 Ocak 2014 Pazar

Hello, My Name is Paul Smith

Geç gelen bir post belki ama şimdi tam da zamanı. 2014 Sonbahar-Kış koleksiyonlarının sunulacağı London Collections:Men'e 1 gün kala Paul Smith retrospektifi Londra'da olanlar için bulunmaz fırsat. Ben de bu fırsatı yakalayanlardan biri olarak söyleyebilirim ki "muhteşemötesi"
İlk olarak Paul Smith'in hayal dünyası "Paul Smith's Head" bölümü karşılıyor sizi. Bu bölümde Paul Smith'in ilham aldığı her şey bu iki duvarda.  Resimden, modaya, fotoğraftan, grafik çalışmalara herşey var. Vay be! ne zengin bir ilham kaynağı diyorsun görür görmez. Ve saatlerce hayaller dalıyorsun. Bu duvarların tam ortasında ise tam bir sevimlilik abidesi olan Paul Smith'in kartonetten bir fotoğrafı var. Fotoğrafın yanında ise şöyle bir not: Benimle fotoğraf çektirebilirsin!



Sergi 6 bölümden oluşuyor. Benim heyecanla içeriye daldığım alan, bu sergi için özel hazırlanan Paul Smith'in Covent Garden'daki ofisi. Ofis de ayrı bir dünya, ayrı bir ilham kaynağı -ki zaten burdan da çok besleniyor Paul Smith. Bakınız sol köşedeki bolonez soslu makarna baskılı gömlek:)


Serginin diğer alanlarında ise Paul Smith'in yaptığı işbirlikleri- Paris 2014 İlkbahar-Yaz  perde arkasını-hikayesini anlatan video ve koleksiyonlarından örnekler sunuluyor. Çok geniş bir yelpazede işbirliklerini görüyorsun.


 Girdiğin anda hangisine bakacağını şaşırıyorsun. Bu bölümde hayran kaldıklarım: Mini Cooper ve Rug Company ile yaptığı işbirliğinden doğan halı. 


Sergi 9 Mart'a kadar Design Museum'da açık olacak. Ama ben derim ki elini çabuk tut! Çünkü bu sergi kaçmaz.
Sergiden sonra da keyif için Tower Bridge'in hemen altındaki Vault Cafe'ye mutlaka uğra-bir kahve iç!

Serginin bilet fiyatları
Öğrenci:£9.30
Tam:£12.40

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder