11 Aralık 2012 Salı

RETROStyleZOOM: Türkan Şoray


Yeşilçam Sokağı'na hayli mütevazı bir kıyafetle gelen Türkan Şoray, bugün film başına 30-40 bin lira alan bir yıldızdır ve zengin sayılacak bir gardıroba, çeşitli elbiselere sahiptir.
"RetroStyleZoom" bölümünde şimdiki konuğumuz Türkan Şoray... Sultan, 1966'da Ses Dergisi'ne giyim zevkini ve moda anlayışını özetlemiş...


Türkan Şoray'ın gardırobu, iki yıldır kaldığı Levent Sümbül Sokak 47 sayılı evinde... Burada Rüçhan Adlı'nın yardımıyla yeni model elbiselerinin resimlerini çektik. Türkan Şoray, saat 2'de kuaförden gelmişti. Yukarı kata çıkıp giyiniyor, fotoğrafları aşağıdaki salonda çektiriyordu. Bozulan saçlarını kendi tarağı ile düzeltecek kadar saç tarama bilgisine sahip. 


(Yukarıdaki fotoğraf: Ayfer Butik'ten 2.000 liraya satın alınmış hazır bir rop. Tamamen püsedir. Avrupa krep damurdan yapılmıştır. Göğüs altı ve yaka çevresi yapma papatya ile süslü olan sarı ile fıstıki arası renkteki bu elbisenin iki eteği vardır, içindeki dar etek de aynı kumaştandır. Türkan Şoray, bu elbiseyi gardrobunu dolduran bütün roplardan daha çok sever. Hiç buruşmayan ve bozulmayan pileler, ütü derdini ortadan kaldırmaktadır. Elbisenin sarı rengi, siyah saçlı hanımlar için tercih sebebi olabilir.)

Genel olarak hazır elbise almayı seven Türkan Şoray, "Ismarlama elbise yaptıracak kadar vaktim yok. Onun için konfeksiyon veya tanınmış modaevlerinin hazır modellerini satın alıyorum. Aynı modaevinden giyinmek gibi bir adetim yok. Her yeri gezerim, hangisini beğenirsem onu alırım. Ama müşterisi olduğum birkaç modaevi var tabii. Filmlerde canlandırdığım rollerden dolayı gardrobumda daha çok 'abiye' elbiseler bulunur. En sevdiğim aksesuar ise küpedir. Gerdanlıktan hiç hoşlanmam ve takmam" diyor.
Türkan kamera karşısında olmadığı zamanlar sade ve spor kıyafetlerden hoşlanıyor. Evine gittiğimiz zaman üzerinde yeşil-siyah kareli basit jarse bir elbise vardı.


(Yukarıdaki fotoğraf: Türkan Şoray'ın, Faize-Sevim Modaevi'nden 2.500 liraya satın aldığı çift etekli pembe tuvaletin iç eteği saten düşes üzerine Avrupa krep ile duble edilmiştir. Elbisenin üst kısmı rafya üzerine pembe, gri, beyaz boncuk ve aynı renklerde payet işlemelidir. Pabuçları da aynı kumaştan yapılmıştır.)

"En sevdiğiniz renk hangisidir?"sorusuna, "Hepsini severim, renklerin çirkini olmaz" diye cevap verdi. 
Türkan Şoray'ın gardrobunda ne kadar elbise olduğunu göremedik. Çünkü evin alt kattaki salonundaydık ve Türkan yukarı çıkıp giyiniyor, sonra aşağı iniyordu. 


Güzel gözlü yıldız, "Moda mecmualarını karıştırmayı severim, fakat onlara bakıp elbise yaptırmam. Bir elbise alırken önce bana yakışıp yakışmadığına, sonra filmlerde nerede giyebileceğime bakarım. Bazen fakir kız rolleri vardır, onlar için de hazır basma entariler, başörtüleri alırım. Kullandıktan sonra fakirlere dağıtırım. Giyinmek bir kadın için muhakkak ki büyük zevk... Yalnız, unutmamalı ki hayat sadece giyinmekten ibaret değildir" diyerek giyim konusundaki fikirlerini özetledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder