1 Aralık 2012 Cumartesi

Vintage/RetroSHOP: Fashion@Eye

Fashion@Eye, Karaköy'de bir vintage gözlük cenneti. Dükkanda her model optik ve güneş gözlüğü var. Dükkana bir girdiniz mi çıkamıyorsunuz. Saatlerce gözlüklerin dünyasına dalıp gidiyorsunuz. Keza ben de öyle yaptım. Bir yandan da Hakan San'dan gözlüklerin hikayesini dinledim.


 Hakan San baba mesleğini sürdürenlerden. Babası eski gözlükçülerden. San’ın da merakı burdan geliyor. İşe ilk olarak babasının gözlük koleksiyonuyla başlıyor ve Fashion@Eye adında markasını kuruyor. Bu meslek ona babadan yadigar. Hatta annesinden. Çünkü annesi ilk kadın gözlükçülerden.




 San’ın mağazası son yılların gözdesi haline gelen Karaköy’de, Fransız Geçidi’nde. Fashion@Eye markasıyla hizmet veren San, bu işe tutkuyla bağlı isimlerden. O kadar tutkulu ki müşterilerine her defasında gözlüklerin tarihçesinden, hikayelerini anlatmaktan da sıkılmıyor.


Mağazanın müşterileri arasında çok ünlü isimler de var, ünsüz isimler de… Her telden insan uğruyor mağazasına. Ünlü müşterileri arasında ise başı Okan Bayülgen çekiyor. “Okan Bayülgen gözlük konusunda çok seçici ve bu işi biliyor” diyor. “Okan Bayülgen, dükkanıma her daim uğrar, yeni gelen modelleri inceler.” diyerek de kadim müşterilerinden biri olduğunun altını çiziyor. Elbette ki moda dünyasından isimler de burayı keşfetmiş. Moda dünyasından pek çok isim buraya sık sık uğrar olmuş. Onlardan biri de Ahu Yağtu. Vintage’a merakı ile bilinen ve AU Vintage adıyla bir sitesi olan Yağtu’nun da yakın arkadaşı Hakan San.   


San; eski gözlüklerin çok iyi kalitede üretildiğini söylüyor ve ekliyor: “Günümüz gözlükleri ile vintage gözlükler karşılaştırıldığında vintage gözlükler el yapımı, ticari kaygıdan uzak üretilmiş ve inanılmaz renk çeşitliliği ile müşterilerin hizmetine sunulmuş. Markalar modadan bağımsız olarak modellerini oluşturmuşlar. Ancak günümüzde durum böyle değil ne yazık ki. Bugünkü gözlükler modanın etkisi altında kalıyor.” 


Fashion@Eye'ın bir de blogu var. Eğer takip etmek isterseniz. http://fashionateye.blogspot.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder