14 Mayıs 2013 Salı

GUSTOröportaj: İrem Dönmez

fashionandgustoblog, GUSTOröportaj bölümünde sizleri hayattan zevk alan insanlarla tanıştırmaya-buluşturmaya devam ediyor. Onlardan biri de İrem Dönmez. İrem fashionandgustoblog ailesinin de yeni üyesi. Daha önceden de duyurduğumuz gibi her ay İrem'in kısa öykülerini fashionandgusto blog'da okuyabileceksiniz. 


Ama yazılarından önce sizi İrem Dönmez'le tanıştıralım. İrem, hayatı-insanları  öykülerle keşfetmiş, hayatı öyküleştiren biri.Hayata böyle anlam katanlardan. İrem; Bianet, Ntv Tarih gibi çeşitli haber portallarında-dergilerinde çalışmış, yazılarıyla bulunduğu yayınlara renk katan biri. Haberlerinde bile öyküleyici bir tarz var."İçimden böyle geliyor-salt haberler hazırlamaktansa kendi tarzımı ortaya koymak daha cazip geliyor" diyor İrem ve ekliyor: "Çünkü benim için öyküsü olan her şey çok değerli ."
Gelin biz de gustosunu İrem'den dinleyelim. Canlı canlı. Video röportajıyla.




 





İrem'in bir diğer gustosu da Beatles. Beatles ile ilgili objeler biriktirmek, plaklarını toplamak en büyük keyfi. İrem Beatles'a olan hayranlığını/sevgisini bakın nasıl anlatıyor: "Beatles'a baktığınız zaman da grubun kuruluşunun da, konserlerinin de, şarkı sözlerinin de ve hatta grubun dağılmasının da bir öyküsü var. Bu da Beatles'ı benim için daha anlamlı, daha vazgeçilmez kılıyor."
"Şarkıların sözlerinde ve ritminde ben aslında İrem'i buluyorum. bir parça naif, bir parça hüzünlü, fazlasıyla hayalperest ve ne olursa olsun eğlenceli."





Yukarıda Beatles kapaklı defterin içindeki eski fotoğrafların ise İrem için özel bir anlamı var. Hikayesini İrem'den dinliyoruz.  
"Ntv Tarih'te staj yaparken bir gün bir telefon geldi dergiye. Zafer Alpman annesinin genç bir öğretmenken öğrencileriyle çektirdiği bir fotoğrafa rastlıyor şans eseri. Ve dergiye telefon ediyor. Beni de röportaj yapmam için Zafer Bey'in evine göndermişlerdi. Orada eskiye olan, eski nesnelere olan tutkumu öğrendiğinde eski fotoğraf koleksiyonundan neleri begenirsem alabileceğimi söylemişti Zafer Bey. Bu fotoğraflar da o günün ve o röportajın hatırası. Benim için çok anlamlı"


Eskiye olan özlemi sadece fotoğraflarla da kalmıyor İrem'in. Bir de nostaljik saatlere tutkusu var. Stilinde de mutlaka nostalji kokan bir parça kullanıyor İrem.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder