12 Eylül 2013 Perşembe

1 Şehir 1 İnsan

Rotamızı Amerika'ya çeviriyoruz-Amerikayı yeniden keşfediyoruz. Rehberimiz Volkan Er, şehrimiz ise Amerikalılar arasında hayli popüler olan Savannah. Volkan, Savannah Hyatt Regency Hotel'de Management üzerine eğitim alıyor. Eğitimi dışında ise Savannah'da bisikletiyle keşif turlarına çıkıyor, güneye özgü yemekleri öğrenip pişirmeye çalışıyor. Savannah'daki alternatif adreslerini paylaştığı bölümümüzde Volkan'ın gözünden de fotoğraflar göreceksiniz. 
  


Savannah'da havalar nasıl*
 Savannah'da hava sonbahar gelmiş olmasına rağmen nefes alınamayacak kadar sıcak. Bir de Savannah'ın aniden bastıran ve sonrasında da duran çılgın yağmurları pek meşhur. "Şapkasız çıkmam abi" sözü burada yerini "Şemsiyesiz çıkmam abi" sözüne bırakıyor.

Savannah'ı 3 kelimeyle anlat desem* 
Tarihi, yemyeşil,hayaletli
(Hayaletli çünkü Savannah “America`s Most Hounted City` ünvanına sahip. Bir çok hikaye var bu konuyla ilgili ama en yaygın olanı Çanakkale`de olduğu gibi askerlerin hayaletlerinin dolaştığı. Fazla savaş görmüş bir şehir Savannah)

Savannah'da bu ara ne moda* 
 Savannah'da şu sıra rengarenk giyinmek moda. Eylül ayı boyunca Lgbt etkinlikleri var. Bu sebepten herkes gökkuşağı renklerinde.

Savannah'da yapmaktan en çok keyif aldığın şey*
 Yeşil alana bu kadar özlem duyduğumu buraya gelmeden önce bilmiyordum. Burada yapmaktan en çok hoşlandığım şey bisikletime atlayıp şehri dolaşmak ve sonrasında da Forsyth Park'ta çimenlerin üzerine yayılıp sushi yiyerek kitap okumak.

Savannah'daki favori adreslerin*

Churchill`s Pub&Restaurant
 Kesinlikle dünya üzerinde en iyi Long Island Ice Tea'yi yaptıklarını iddia edebileceğim bir yer. Yemekleri ise büyük porsiyonlar, inanılmaz tatlar.

Six Pence
 Klasik bir Irish Pub diyebiliriz. Garip bir huzuru ve çok geniş bir şarap menüsü var. 

Chuck`s
 Ufak bir tabelası ve ara sokakta olmasına rağmen şehrin en renkli ve eğlenceli barlarından biri. İstediğiniz an mikrofonu elinize alıp şarkı söyleyebilir, dans edebilir hatta içkinizi yudumlarken bilardo oynayabilirsiniz. 

City Market
 Yanyana ufak dükkanların ve sanat galerilerinin sıralandığı bir sokak. Özellikle Galletto dükkanları çok meşhur. Şampanyalı, kurutulmuş üzümlü, tekilalı gallettoları tattıktan sonra galerileri gezebilirsiniz.

Marc Jacobs 
 Savannah'da haftada bir uğradığım mağazalardan biri. Çalışanların samimiyeti, fiyatların uygunluğu ve markaya olan hayranlığım beni daima buraya sürüklüyor.

Alex Raskin Antiques
Asla karşınıza ne çıkacağı belli olmayan bir antika dükkanı. 



1-Savannah'daki Marc Jacobs'ın vitrininden bir kare.
2-Volkan'ın en büyük zevklerinden biri Forsyth Park'ta çimenlerin üzerine yayılıp sushi yiyerek kitap okumak.
3-Savannah Nehri
4-Yemyeşil Savannah'ın meşhur parkları ve evleri.
5-Savannah'ın meşhur kırmızı otobüsleri.
6-Volkan'ın favori adreslerinden antikacı Alex Raskin.
7-Colonial Park'ın kapısı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder