21 Eylül 2013 Cumartesi

fashionandgustoblog Öneriyor!

Bu sonbahar-kış için "yeni bir parfüm almayı düşünenler" önerilerimiz size... Bu sezonun iddialı parfümlerini fashionandgustoblog sizin için test etti-yazdı. 

Parfüm seçerken ten uyumu çok önemli tabi. Bazı parfümler sadece esmerlere, bazı parfümler ise açık renkli tenlere gidiyor. Tabi test etmekte fayda var. Lakin şu hususta dikkatleri çekmek isterim. "Parfümün gerçek kokusu bekleyince ortaya çıkar" sözü çok doğru. Teninize yeni sıktığınız bir parfümün ilk önce üst notalarını duyarsınız. Fakat bir kaç dakika içinde parfümün asıl karakterini öğrenmek için beklemeniz gereklidir. 
Bu dipnotu da paylaştıktan sonra gelelim önerilere. Fashionandgustoblog'un size önereceği ilk ikili Calvin Klein ve Issey Miyake'den.


Calvin Klein Down Town, İtalyan ağaçkavunu, bergamut ve Tunus’a özgü portakal çiçeği esanslarının canlı notaları ile açılıyor. Kalp notasındaki pembe biber taneleri; menekşe yaprağı ve gardenya taç yapraklarının üzerine toz halinde serpiştirilerek sofistike feminenliği arttırıyor. Dip notasındaki sedir ağacı, tütsü ve canlı, kadifemsi musklar arkasında farkedilir, kendine güvenen ve duyusal bir iz bırakmasını sağlıyor. 

Parfüm tasarımcılarının "Mor renkli bir makaronu ısırmak gibi" şeklinde yorumladıkları Issey Miyake'nin yeni parfümü Pleats Please ise davetkar şişesi ile gerçekten de ısırılmayacak gibi değil. Pleats Please'in  üst notalarında eğlenceli duygular veren Nashi, bu duyguyu orta notalarda tatlı bezelye ve şakayık ile hissettiriyor. Alt notalarda sedir ağacı ve paçulinin zarafeti,vanilya ile birleşiyor.


İkinci ikili ise Dolce&Gabbana ve Marc Jacobs'dan.


Dolce Gabanna'nın efsaneleşen parfümlerinden  Dolce&Gabbana Pour Femme, Laetitia Casta'ya ithaf edilen, yeni versiyonu "Intense" ile karşımızda. Oryantal ve çiçeksi bir koku ailesinden olan Intense, beyaz çiçeklerin kokusu ile güçlendirilmiş. Daha yumuşak ve kremsi. Üst notalar, böğürtlen, yeşil mandalina. Orta notalar, portakal çiçeği, yasemin, hindistan cevizi esansı, incir. Alt notalar ise, marshmallow, vanilya, sandal ağacı ve misk.

Marc Jacobs Honey'i 3 kelimeyle anlatmak gerekirse: Baştan çıkarıcı, enerjik ve sıradışı. Üst notaları yeşil armut ve sulu mandalina ile açılıyor . Orta notada portakal çiçeği, hanımeli ve şeftali ile buluşuyor. Bal, vanilya ve yumuşak odunlar ise altın renkli dip notaları oluşturuyor.

Sıra beylerde. İlk ikili Cavalli ve Calvin Klein'dan geliyor.


 Just Cavalli for Him, gençlik ve özgürlüğün kokusu olarak lanse ediliyor. Özetle maskülen, tarz sahibi ve cazibeli.  Derimsi ve odunsu bir karışım olan koku, baştan çıkarıcılığın simgesi olan vahşi pimento notalarıyla açılıyor. Bu güçlü başlangıcı, vetiver ağacının kokuya hafif dumanlı bir ahenk veren duygusal ve sofistike kalp notaları takip ediyor. Alt notalardaki yumuşak deri, bu zengin karışıma bir derinlik ve seksilik katıyor. 

Calvin Klein Encounter Fresh ise ferahlatıcı bir parfüm arayanlara. Süslü cümlelerle söylemek gerekirse "Gizemin yeni yorumu" Canlı, güçlü, çekici. Calvin Klein, modern ve çekici bir koku yaratmak için canlandırıcı enerjisini zengin odunsu notalar ile birleştiriyor. Koku, İtalyan bergamutu ve ferahlatıcı mojito akorunun yumuşak ve taze tepe notaları ile açılıyor. Rom, kakule ve lavanta, kokunun kendinden emin-zarif yönünü ortaya çıkarıyor. Dip notasında, kremsi sandal ağacı ile harmanlanan laden çiçeği yaprakları ve paçuli, çekici ve güçlü bir duygusallık oluşturuyor.

İkinci ikili ise maskülen şişeleriyle dikkat çeken Versace ve Tom Ford'dan.


Versace'nin yeni parfümü Versace Pour Homme Oud Noir, şişe tasarımıyla hayli cezbedici.  Sanat eseri gibi. Deri, odunsu notalar ve baharatlardan oluşan oryantal bir parfüm. 

Tom Ford Noir, aromatik baharatlı bir koku. Üst notaları bergamot, mine çiçeği, kimyon ve kırmızı biberden oluşurken; orta notalarda kara biber, sardunya, gül ve adaçayı var. Taban notaları ise kehribar, misk ve vanilyadan oluşuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder