13 Ağustos 2013 Salı

1 Şehir 1 İnsan

Bu bölüm farklı kültürlere olan ilgim, uzaklarda neler olup bitiyor merakımla oluştu açıkçası. Biliyorsunuz ki fashionandgustoblog hayattan keyif alanların buluşma adresi. Hayattan keyif almanın bir diğer güzelliği de keşfetmektir. Yeni keşifler peşinde koşan bir gusto olarak yeni bölüm 1 Şehir 1 İnsan ile karşınızdayım.

1 Şehir 1 İnsan'ın ilk konuğu daha önce de StyleZOOM bölümünde küçük bir moda çekimi gerçekleştirdiğimiz Tayfun Yılmaz. Tayfun Danimarka'da Scenario dergisinde yazılar yazıyor, arkadaşıyla ortak açtığı yeni blogunda ise Danimarka sokak modasının nabzını tutuyor. 
Bu hafta Tayfun mini-söyleşimizde Kopenhag'ın en hip mekanlarını ve favori adreslerini anlattı. 


Kopenhag'da havalar nasıl*
Kopenhag'da havalar karışık. Bi yağmurlu bi'güneşli.

Kopenhag'ı 3 kelimeyle anlat desem*
Vintage, hipster, stylish. 

Kopenhag'da bu ara ne moda*
 Mimari yapılarıyla ünlü modern Kopenhag hiç bir zaman şaşaya izin vermez. Mütevazılık önemlidir. Moda burada Stockholm, Milano gibi gözün önüne serilmez, gizlidir anlamak için "To Copenhagenize" kelimesini, insanın kendisinin bulması gerekir. Moda burada markalarda değil çizgilerde saklı. Danimarkalılar bu aralar Kopenhag'ın kendi markalarına yöneliyor gibiler. Biraz trashy ama stil İskandinav. 

Kopenhag'da yapmaktan en çok keyif aldığın şey*
Bu aralar açıkçası en zevk aldığım şey sokağa çıkıp kendi blogum için sokak modası çekimleri yapmak. Blogumu Sabrina diye bir arkadaşımla geliştirdik adı artık friendsntrends, isteyenler friendsntrends.blogspot.com adresinden inceleyebilirler. 

Danimarka'dan önereceğin bir müzik grubu ya da sanatçı var mı*
Kopenhag barları ve clublarında Danimarkalı şarkılar olmazsa olmaz. Aslında doğruyu söylemek gerekirse İsveç müzikte almış başını gitmişken, Danimarka hala 90'lardaki gibi pop yapıp duruyor. Ama fena da olmuyor. Benim favorilerim


Kopenhag'daki favori adreslerin*

Moda*
Buranın Beyoğlusu Stroget caddesinin yanındaki Sidegader olarak adlandırılan küçük sokaklar benim favorim. Danimarkayla özdeşleşen markalar Bruuns Bazar ve Mads Nørgaard da uğradığım adresler. Bu arada Kopenhag'a gelince Danimarka tasarımlarını görmeden gitmek olmaz. Bredgade ve Store Kongens Gade caddelerindeki tasarım mağazaları harika. En trendy olanı ise şu sıralar HAY.

Cafe-Restoran*
 *Tivoli Hotel'in tepesindeki harika Kopenhag manzarası eşliğinde bana göre dünyanın en leziz sushilerini yiyebileceğiniz restoran Sticks'n'sushi
*Danimarkalıların ve tabi ki benim de deli olduğum bi'cafe Joe&The Juice. Harika meyve kokteylleri var ve hepsi ekolojik.
*Sosis vagonu Pølse Vogn'da sosisli sandviçler bi' harika!

Bar-Club*
*Ruby saklı bi yer. Herkes bilmez. Önünde Ruby yazmaz, fakat giden bir daha bırakamaz. Birbirinden hoş kokteyllerle çakır keyf olmak da cabası.
*Geceye hazır mıyız? O zaman Simons kapılarını çoktan açmış demektir. Prenslerin ve prenseslerin de eğlenmek için tercih ettikleri Simons, benim de favori mekanlarımdan.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder