28 Ağustos 2013 Çarşamba

1 Şehir 1 İnsan

Avrupa'daki şehirleri gezmeye devam. Sıradaki şehrimiz Torino, rehberimiz Buket Pala. Buket, İtalya'da Università degli Studi di Torino üniversitesinde eczacılık üzerine staj yapıyor, stajının arda kalan zamanlarında ise bol bol geziyor. Daha geçtiğimiz haftalarda İspanya, Roma ve Floransa'daydı mesela. 
Buket, büyük bir İtalya ve Torino sevdalısı.
Buket'in Torino'da en çok keyif aldığı şey ise Torino'dan aldığı pembe bisikleti ile sokak sokak dolaşmak. Biz de Buket'in pembe bisikletinin peşine takıldık, Torino'yu keşfe çıktık. İşte Buket'in rehberliğinde Torino. 



Torino'da havalar nasıl*
Torino'da havalar şu ara,özellikle sabah ve akşamları oldukça serin. Gün ortasında güneşli ama aniden bastıran yağmurları da çok meşhur:) Kısaca hem şemsiye hem de güneş gözlüğü taşımakta fayda var.

Torino'yu 3 kelimeyle anlat desem*
Simetrik,Kemerli,Boğalı
(Torino, İtalyanca'da 'küçük Boğa' anlamına geliyor. Bu yüzden şehrin resmi simgesi boğa. Tüm otobüslerde, metrolarda, mağazaların tabelalarında boğa figürleri görmek mümkün. Ayrıca şehrin birçok noktasında bulunan çeşmeler de boğa şeklinde)

Torino'da bu ara ne moda*
 Bu ara en çok mini şort/eteklerin ve maxi elbiselerin altına kombinlenen rock-chic zımbalı botlar çok moda. 

Torino'da yapmaktan en çok keyif aldığın şey*
Avrupa'nın en büyük meydanlarından biri olan Piazza Vittorio'da oturup Po Nehri ve Gran Madre kilisesine karşı bir şeyler içmek. Bu meydanı çok seviyorum. Eşsiz bir manzarası var ve akşamları ayrı bir güzel.
Ayrıca Torino'daki en büyük eşya ve meyve sebze pazarı Porta Palazzo'dan aldığım çok eski pembe bisikletimle sokakları keşfetmek :)

İtalya'dan önereceğin bir müzik grubu ya da sanatçı var mı*
İtalya'dan önereceklerim benim de favorilerim olan;
Jovanotti-Estate (en sevdiğim) 
Emma-Dimentico Tutto
Eros Ramazzotti feat Nicole Scherzinger-Fino All'estasi

Torino'daki favori adreslerin*

Torino Jazz Club
Cazdan hoşlanıyorsanız bu mekanı şiddetle tavsiye ederim. Torino Jazz Club, kaliteli cazın adresi.

Lobelix Cafe-Restoran
 İtalya genelinde saat 7'den sonra ünlü ve tarihi cafelerin çoğunda belirli bir miktar karşılığı içki ve sınırsız açık büfe servisi var. Buna 'aperativo' deniyor. Torino'da akşam saatlerinde aperativo servisi olan bütün mekanlar tıklım tıklım. İtalyanlar yemek yerken sosyalleşmeyi,politika konuşmayı çok seviyor. Lobelix, şu ana kadar gördüğüm en güzel aperativoya sahip restoran.

Murphy's Pub
 Arkadaşlarla bir şeyler içip sohbet etmek için ideal.

Di Un Gelato
İtalya denince akla, pizza ve makarnanın yanında dondurma da gelir. Di Un Gelato, şehirdeki en mükemmel dondurmaları satıyor, emin olabilirsiniz:) Torino'ya özgü Nutellalı ve fındıklıyı mutlaka deneyin!

Via Roma
Bu sokak,büyük San Carlo meydanını da içinde bulunduran, şehrin en işlek alışveriş noktası. Mağazalarla dolu, oldukça uzun bir sokak. Yalnızca vitrinlere bakmak bile hoşuma gidiyor.

Lago Maggiore Gölü
Lago Maggiore gölünün içinde üç tane adacık var ve adalar arası ulaşım küçük teknelerle sağlanıyor. Adalardan birinde botanik müzesi var. Biz gittiğimizde gölde yüzmüştük ve adalardaki eski evler, dar sokaklar, begonvil dolu bahçeler çok çok hoşuma gitmişti.



1-Buket'in emektar pembe bisikleti.
2-Torino'ya yağmur bulutları yaklaşırken.
3-Buket, Lago Maggiore'nin dar sokaklarında.
 4- Torino'nun en etkileyi caddelerinden Via Roma.
5-Lago Maggiore Gölünden tipik İtalyan-Akdenizli bir görüntü.
6-Lobelix'in meşhur aperativoları.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder