15 Ağustos 2013 Perşembe

Summer Playlist

Yiğit Yüksel, taze bir Sinema TV mezunu. Farklı-deneysel işleri keşfetme yeteneğine sahip olan Yiğit, Summer Playlist'in konuğu oluyor. Bu, fashionandgustobloga ikinci kez misafir oluşu. Blogun ilk postlarından Snapshot bölümünde Yiğit'in çektiği fotoğraflarla Paris'i gezmiştik hatırlarsanız.
Bu yaz kendi playlistinize yeni şarkılar eklemek için Yiğit'in vereceği önerileri bir kenara not edin, çünkü Yiğit eski radyoculardan. İşin içinden, işi bilen bir isim. Radyoculuk zamanında çaldığı İndie-folk playlistiyle dinleyicilere ulaşan Yiğit, bu kez fashionandgustoblog aracılığıyla müzik severlere ulaşıyor. Yiğit'in bu yaz kendi playlistinde neler var neler yok merak edenler... 
Aşağıdaki müzikler sizi heyecanlandıracak cinsten.


Bu yaz playlistindeki favori 5 parçan*
Jono McCleery - Ballade(Radio Edit)
Pedestrian - Hoyle Road
Austra - Hurt Me Now

Önümüzdeki aylarda gitmeyi planladığın festival/konser var mı*
Rock'n Coke olabilir. Ana sahnede Artic Monkeys, diğer sahnelerde; La Roux, Little Boots, Ellie Goulding, Palma Violets dinlerken keyif alınabilecek isimler. Ama festivallerin yorucu temposu yerine Gigology Onboard Boat party'de boğazda bir tekne üzerinde olmak daha cezbedici gibi.

En unutamadığın festival/konser deneyimin hangisiydi*
Editors ve Suede dinlemeye gittiğim Efes Pilsen One Love 2011, hem kişisel sebeplerden hem de organizasyonun tatsızlığından sıkıcı bir festivaldi.
 Tam bir hayal kırıklığı olduğu için unutamadıklarım arasında.

Yeni keşfettiğin isimler var mı bizle paylaşabileceğin*
French Fries ve Bambounou hatta Clekclekboom records'un tamamı diyebilirim. Aşağı yukarı 20 yaşlarındaki dj'ler Paris'te farklı farklı sesler deniyorlar, ortaya kendi deyimleriyle "kavramsal bas müziği" çıkıyor.

Bu yaz "mutlaka dinlemeli" dediğin bir albüm var mı*
Bu yaz çıkmış bir albüm olmasa da Miles Davis - Ascenseur Pour L'Échafaud albümünü dinlemeyen kalmasın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder