19 Ağustos 2013 Pazartesi

fashionandgustoblog Öneriyor!

 Borusan Contemporary, 14 Eylül’de açılacak olan 13.İstanbul Bienal’ini iki farklı sergiyle karşılıyor. 14 Eylül’den itibaren Rafael Lozano-Hemmer’ın Vicious Circular Breathing sergisi, Borusan Çağdaş Sanat Koleksiyonu’ndan Segment #4 seçkisi Perili Köşk’te sanatseverlerle buluşacak. Uluslararası alanda tanınmış sanatçı Rafael Lozano-Hemmer, işlerinde biyometrik alıcılar, projeksiyon cihazları, özel yazılımlar ve mekanik motorlar gibi hem ileri, hem de basit teknolojiler kullanıyor… Tabii hava, kese kağıdı ve insanları da unutmamak lazım. Sanatçının, yaşamsal öğeler aracılığıyla duygusal ve kişisel çağrışımlar yapmayı hedefleyen eserlerinden oluşan Vicious Circular Breathing ve Borusan Çağdaş Sanat Koleksiyonu’ndan bir seçkiden oluşan Segment #4, Borusan Contemporary Perili Köşk’te görülebilecek.



 Yine aynı tarihte izlenime sunulacak bir diğer çalışma ise, Fransız saraylarından dünyaca ünlü moda markalarının etkinliklerine kadar birçok farklı alanda çalışmalarını sürdüren Thierry Dreyfus’un Our Dreams Remain Our Dreams adlı video çalışması olacak. Işığı, sanatının ana unsuru olarak kullanan Dreyfus’un video çalışması Perili Köşk’ün dış cephesindeki balkonlara yansıtılacak.



13. İstanbul Bienali etkinliklerine paralel olarak kurgulanan bu iki sergi, 20 Ekim’de sona erecek Bienal’den sonra da, 16 Şubat tarihine kadar çağdaş sanatın dinamizmini İstanbul’a taşımayı sürdürecek. Bu iki özel etkinliği kaçırmamanız dileğiyle!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder